dimarts, 30 de juny del 2009

Moltes gràcies!

Us faig arribar l'escrit que he rebut adreçat a tot el planter docent i no docent de l'I.E.S. Pere d'Esplugues així com als nostres alumnes i les seves famílies per part de l'A.M.P.A. del centre.



Moltíssimes gràcies, doncs amb els temps que corren és molt difícil veure reconeguda la tasca dels treballadors de l'ensenyament, dels mateixos alumnes i de les seues famílies, més sovint és al contrari. És per això que aquest escrit ens anima a seguir treballant per un ensenyament públic i de qualitat, malgrat tots els entrebancs que patim per part de la mateixa Conselleria d'Educació i del Govern de la Generalitat, més interessats en lluites dogmàtiques i totalment alienes als objectius acadèmics, que en la qualitat de l'ensenyament públic. Els resultats dels nostres alumnes durant els últims anys i, sobre tot, la seva satisfacció personal, demostren que amb ganes i les idees clares, treballant tots plegats som capaços de fer les coses ben fetes i demostrar la viabilitat d'un ensenyament públic i de qualitat, integral i integrador, que valora i respecta la diversitat i aplica la lògica i la racionalitat per damunt de dogmatismes religiosos i de qualsevol altra mena. A l'I.E.S. Pere d'Esplugues sempre ho hem tingut així de clar i per demostrar-ho seguidament us fique la nostra Política de Qualitat.


dimarts, 23 de juny del 2009

El projecte de Naima M. i Jèssica A.

Naima M. i Jàssica A. són dues alumnes de 1r ESO E que amb molt d'esforç i dedicació han aconseguit acabar amb èxit el projecte. Enhorabona!!.

De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


El projecte de Valentin D.

Valentin D. és un alumne de 1r ESO que ha fet el projecte "ell a soletes", acabant-lo amb èxit i damunt ajudant als altres. Enhorabona Valentin!!

De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


El projecte de Eva C. i Sara M. de 1r ESO B

Seguidament teniu el projecte de Eva C. i Sara M. que també han aconseguit acabar-lo amb èxit i, aleshores, els hi donem l'enhorabona!!

De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


El projecte de Clara M. i Esther C. de 1r ESO B

Clara M. i Esther C. també han aconseguit acabar amb èxit el seu projecte i per això les felicitem, enhorabona!!.

De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


El projecte de Laura C. Laura B. i Eva M. de 1r ESO B

Seguidament teniu el projecte de Laura C., Laura B. i Eva M. de 1r ESO B. Com podeu veure a les imatges i al vídeo han aconseguit acabar amb èxit el projecte. Enhorabona!!

De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


El projecte de Jordi i Salva

Jordi i Salva són dos alumnes de 1r ESO A que han acabat amb èxit el seu projecte de curs. Seguidament teniu les imatges i el vídeo. Enhorabona!!

De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


dilluns, 22 de juny del 2009

El projecte de Paloma, Mª del Mar i Carla

Ací teniu el projecte de Paloma, Mª del Mar i Carla, alumnes de 1r ESO que han fet el projecte de la formigonera. Han fet una bona feina!. Enhorabona!!.



divendres, 19 de juny del 2009

El projecte de Javi M. i Carles M.

Javi M. i Carles M. són dos alumnes de 1r d'ESO que han aconseguit acabar els primers i amb èxit el projecte del camió formigonera d'aquest curs. Enhorabona als dos.

De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09


De Projecte1r_Curs08-09

dimecres, 17 de juny del 2009

El projecte de Maria, J. Antonio, Nestor i Andrea

Maria, J. Antonio, Nestor i Andrea són 4 alumnes de 4t ESO D que han acabat els primers i amb èxit el seu projecte. Es tracta d'una maqueta que simula una cinta transportadora, i com podeu veure al següent vídeo, funciona prou bé. Enhorabona per aquest equip!.

dilluns, 15 de juny del 2009

El segon projecte dels alumnes de 3r ESO D

Com a segon projecte del curs, els alumnes de 3r ESO D varen plantejar fer alguna cosa útil. A partir d'ací els vaig proposar fer una prestatgeria per la sala de professors del centre, doncs la que teníem era xicoteta i els professors es queixaven perquè no cabia gran cosa en elles. Dit i fet, varem fer una parell d'esbossos i quan la idea fou prou madura férem el primer croquis en perspectiva caballera, ací el teniu:



Seguidament necessitàvem fer un primer disseny seriós amb un programa CAD, varem estudiar diverses possibilitats com el QCAD, però prompte ens decantarem per l'Sketchup, doncs és senzill, permet el disseny en 3D i disposa d'una versió gratuïta que ens resultava més que suficient. Ens ficarem a fer el primer disseny "professional" i ací el teniu:


El fet de ser una prestatgeria tant gran (més de 5 metres d'amplada i més de 2 metres d'alçada) plantejava un parell de problemes importants. Un d'ells era que les peces de fusta necessàries serien massa grans i, aleshores, difícils de trobar (i segurament molt cares). A més a més, tindríem un segon problema derivat del primer, el maneig de peces tant grans seria difícil i , segurament, més perillós. La solució va ser dividir la prestatgeria en tres mòduls exactament iguals, d'aquesta forma reduíem o solucionàvem gairebé tots els problemes. Ací teniu un sol mòdul per davant i per darrera i l'efecte que fan els tres muntats (gairebé igual que la prestatgeria feta amb un sol mòdul):



Una vegada teníem feta tota la fase de disseny, ja no teníem excusa, calia ficar-se a muntar-la. Després de dos matins (8 hores) i alguna ajuda extra (moltes gràcies a Fran "El Zorro" i a "Chi Chi" per l'ajudeta) varem aconseguir muntar-la amb un èxit rotund. Seguidament teniu una presentació amb la fase de muntatge i el resultat final. ENHORABONA ALS ALUMNES DE 3R ESO D (Vicent T., Alvaro G., Joan C., Tania T., Mireïa A., Jennyfer N., Lorena M., Júlia G., Moises S., Ana Mª A., Susana H.) . He gaudit molt veient com treballàveu de veritat!!!!!!!