dissabte, 17 de gener del 2009

Curiositats astronòmiques quotidianes i fantàstiques!

El meu interès inicial per l'Astronomia neix de curiositats com les següents (llegiu-les dues vegades tranquil·lament i penseu una mica sobre el que diuen):


  • El llum viatja per l'espai a una velocitat al voltant de 300.000 km/s, o el que és el mateix, un feix de llum dona dues voltes i mitja a la terra cada segon.
  • A eixa fantàstica velocitat, el llum del sol encara tarda 8 minuts i 17 segons en arribar a la terra.
  • Igualment, a la hipervelocitat del llum, el llum que emet Próxima Centauri que és l'estrela més pròxima a la terra (llevat del sol que també és una estrela) tarda 4,2 anys en arribar a nosaltres, doncs es troba a una distancia al voltant de 40.000.000.000.000 km.
  • El nostre sol és una estrela de grandària mitjana dins de la Via Làctia, on hi han unes dos mil milions (2.000.000.000) d'estreles més en ella.
  • A l'Univers conegut hi han milers de milions de galàxies més!!!
Ara la pregunta del milió (o del bilió), estem sols a l'Univers?, o siga, dins de totes aquestes milers de milions de galàxies que contenen milers de milions d'estreles amb milers de milions de planetes, el planeta terra és l'únic on s'ha produït eixa particularitat que anomenem vida?. De moment no ho puc demostrar ;-) però estic convençut de que no, estic convençut de que l'Univers és ple de vida, és més, estic convençut de que l'Univers és ple de vida intel·ligent, només que a unes distàncies tan sumament grandioses que, de moment, no ens ha estat possible contactar, però només de moment!!.

Si us ha picat, com a mi, la curiositat i en voleu saber més, podeu llegir el llibre "Miles de millones". A més a més, ací teniu una adreça on us explica el projecte SETI i com podeu col·laborar en el mateix per cercar vida intel·ligent a l'Univers.

El Projecte SETI@home