dilluns, 19 de gener del 2009

Harry Potter i la ciència!

"Harry Potter i el presoner d'Azkaban", és la tercera de les pel·lícules de la saga Harry Potter. En ella ens conta que Harry Potter utilitza la seua capa màgica per fer-se invisible i poder passar desapercebut en diverses ocasions i escoltar converses sense ser descobert o eixir ben parat de situacions perilloses. Estic parlant d'una pel·lícula basada en un llibre de ciència - ficció, o no?. Val, doncs no, ara ja podem dir que la capa màgica de la invisibilitat de Harry Potter té molt de ciència i poc de ficció. Es tracta d'un metamaterial que no reflecteix el llum i, aleshores, és invisible al ull humà.

Quin és el problema?, doncs que aquest projecte està finançat pel departament de defensa (DoD) dels EEUU, i ja sabeu que vol dir això no?. La ciència és algo fantàstic, el que realment és dolent és l'ús que se'n fa per part d'alguns, siguen països, organitzacions o persones. Com diu un company meu, la ciència és el joc entre Deu i els humans!.

Ací us deixe un parell de vídeos que són, com a mínim, sorprenents i preocupants (per allò de que darrera es troba el DoD!)