dilluns, 15 de juny del 2009

El segon projecte dels alumnes de 3r ESO D

Com a segon projecte del curs, els alumnes de 3r ESO D varen plantejar fer alguna cosa útil. A partir d'ací els vaig proposar fer una prestatgeria per la sala de professors del centre, doncs la que teníem era xicoteta i els professors es queixaven perquè no cabia gran cosa en elles. Dit i fet, varem fer una parell d'esbossos i quan la idea fou prou madura férem el primer croquis en perspectiva caballera, ací el teniu:



Seguidament necessitàvem fer un primer disseny seriós amb un programa CAD, varem estudiar diverses possibilitats com el QCAD, però prompte ens decantarem per l'Sketchup, doncs és senzill, permet el disseny en 3D i disposa d'una versió gratuïta que ens resultava més que suficient. Ens ficarem a fer el primer disseny "professional" i ací el teniu:


El fet de ser una prestatgeria tant gran (més de 5 metres d'amplada i més de 2 metres d'alçada) plantejava un parell de problemes importants. Un d'ells era que les peces de fusta necessàries serien massa grans i, aleshores, difícils de trobar (i segurament molt cares). A més a més, tindríem un segon problema derivat del primer, el maneig de peces tant grans seria difícil i , segurament, més perillós. La solució va ser dividir la prestatgeria en tres mòduls exactament iguals, d'aquesta forma reduíem o solucionàvem gairebé tots els problemes. Ací teniu un sol mòdul per davant i per darrera i l'efecte que fan els tres muntats (gairebé igual que la prestatgeria feta amb un sol mòdul):



Una vegada teníem feta tota la fase de disseny, ja no teníem excusa, calia ficar-se a muntar-la. Després de dos matins (8 hores) i alguna ajuda extra (moltes gràcies a Fran "El Zorro" i a "Chi Chi" per l'ajudeta) varem aconseguir muntar-la amb un èxit rotund. Seguidament teniu una presentació amb la fase de muntatge i el resultat final. ENHORABONA ALS ALUMNES DE 3R ESO D (Vicent T., Alvaro G., Joan C., Tania T., Mireïa A., Jennyfer N., Lorena M., Júlia G., Moises S., Ana Mª A., Susana H.) . He gaudit molt veient com treballàveu de veritat!!!!!!!